ΤΡΟΠΟΙ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ

ΤΡΟΠΟΙ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ & ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΩΝ

 

Α. Πληροφορίες Παραγγελιών

Οι παραγγελίες γίνονται δεκτές όλο το 24ωρο και εκτελούνται μέσα στο εργάσιμο ωράριο. Αποστέλλονται από την “Μαρίνος Κοσμάς” (Delivery) μόνο τις Κυριακές (Λεκανοπέδιο Αττικής) και οι παραλαβές γίνονται από τα καταστήματα όλες τις ημέρες της εβδομάδας εκτός Δευτέρας. Οι παραγγελίες μπορούν να πραγματοποιηθούν καθημερινώς έως τις 14:00 μμ για παραλαβή την επόμενη ημέρα. Οι παραγγελίες για παραλαβή αυθημερόν γίνονται αποδεκτές μόνο τηλεφωνικά σε ένα από τα καταστήματα μας.

Οι αναγραφόμενες τιμές των προϊόντων είναι οι τελικές (συμπεριλαμβάνεται δηλαδή ο αναλογών Φ.Π.Α.). Το ηλεκτρονικό κατάστημα www.marinoskosmas.com της “Μαρίνος Κοσμάς” διατηρεί το δικαίωμα μεταβολής των τιμών χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση του πελάτη. Οι τιμές και τα προϊόντα που αποτελούν προσφορά περιορισμένης χρονικής διάρκειας ισχύουν μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων ή μέχρι παρέλευσης της καταληκτικής ημερομηνίας της προσφοράς. Για την εκτέλεσή τους θα τηρείται αυστηρά σειρά χρονικής προτεραιότητας.

Επιβεβαίωση Παραγγελίας

Κάθε παραγγελία ακολουθεί πάντοτε e-mail για την επιβεβαίωσή της.

Διαθεσιμότητα Προϊόντων

Σε περίπτωση μη διαθεσιμότητας προϊόντος σε παραγγελία, η εταιρία επιφυλάσσεται να ενημερώσει τους πελάτες για αντικατάστασή του με κάποιο αντίστοιχο  ή για την μεταγενέστερη διαθεσιμότητά του αναφέροντας τον πιθανό χρόνο παράδοσης. Εφόσον κρίνεται ότι η αντικατάσταση ή η καθυστέρηση καθιστά τη συναλλαγή ασύμφορη για τον πελάτη, η εταιρία προχωρεί σε ακύρωση της παραγγελίας του μη διαθέσιμου προϊόντος η οποία γίνεται αζημίως για τον πελάτη. Η τυχόν λοιπή παραγγελία εκτελείται κανονικά.

 

Β. Τρόπος Αποστολής / Τόπος Παράδοσης Παραγγελίας σε πελάτη 

Από τη στιγμή που θα λάβουμε την παραγγελία σας, θα επικοινωνήσουμε μαζί σας για την όσο το δυνατό πιο άμεση αποστολή της.  Η παραγγελία του πελάτη μπορεί:

  • να αποστέλλεται στη διεύθυνση που ο ίδιος έχει υποδείξει κατά την παραγγελία του (Μόνο την Κυριακή)
  • να παραλαμβάνεται από τον ίδιο από μία από τις πιο κάτω διευθύνσεις (επιλογή του πελάτη κατά την παραγγελία), αφού έχει προηγηθεί τηλεφωνική επιβεβαίωση, στα πιο κάτω τηλέφωνα επικοινωνίας:
    • Μεσογείων 78Α, Αμπελόκηποι, Αθήνα 11527, Τηλ : 211-0125176
    • Ηρακλέους 27, Νίκαια, Πειραιάς 18451, Τηλ : 211-7150194

από Τρίτη – Κυριακή 10:00πμ – 21:00μμ.

 

Οι Αποστολές σε επαρχία και νησιά πραγματοποιούνται μόνο κάθε Κυριακή μέσω υπεραστικών λεωφορείων. 

Οι πελάτες θα πρέπει να παραλάβουν οι ίδιοι τις παραγγελίες τους από τα τοπικά ΚΤΕΛ ή από το πλήρωμα του Πλοίου σε συνεννόηση με την “Marinos Kosmas”.

 

Γ. Κόστος Αποστολής  

Ελάχιστη χρέωση για Delivery είναι τα 40 ευρώ χωρίς κάποιο επιπλέον κόστος.

Για αποστολές σε επαρχία το κόστος αποστολής επιβαρύνει τους πελάτες μας.

 

Δ. Πολιτική Επιστροφών

Απαραίτητη προϋπόθεση για την επιστροφή προϊόντων είναι να έχετε στην κατοχή σας το σχετικό παραστατικό αγοράς που αποδεικνύει την συναλλαγή (π.χ. Απόδειξη Λιανικής, Τιμολόγιο Πώλησης/Δελτίο Αποστολής).

1) Ελαττωματικά Προϊόντα

Σε περίπτωση ελαττωματικού προϊόντος απευθυνθείτε στην “Μαρίνος Κοσμάς” για την αντικατάσταση αυτού. Η “Μαρίνος Κοσμάς”  θα αντικαταστήσει το προϊόν εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις του νόμου και τηρηθούν οι  παρόντες όροι.

2) Δικαίωμα Υπαναχώρησης

Το δικαίωμα υπαναχώρησης που προβλέπεται στα άρθρα 3ε έως 3ια του Ν. 2251/1994 δεν ισχύει α) στην προμήθεια αγαθών που κατασκευάζονται σύμφωνα με τις εξατομικευμένες προδιαγραφές του καταναλωτή, β) στην προμήθεια αγαθών, στα οποία έχει επέλθει ζημία από υπαιτιότητα του καταναλωτή, γ) στην προμήθεια αγαθών, τα οποία λόγω υγιεινής δεν είναι κατάλληλα για επιστροφή και δ) στην προμήθεια αγαθών, των οποίων η συσκευασία τους είναι καταστραμμένη.

Τα προϊόντα που αγοράστηκαν πρέπει να επιστραφούν στην αρχική τους κατάσταση συνοδευόμενα από το σχετικό παραστατικό (απόδειξη – τιμολόγιο) πώλησης.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σε κάθε περίπτωση προτού προβείτε σε οποιαδήποτε εκ των ως άνω ενεργειών επικοινωνήστε μαζί μας, τηλεφωνικώς στο τηλ. 211-0125176

ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο info@marinoskosmas.com για να σας καθοδηγήσουμε σχετικά με τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε ανάλογα με το πρόβλημα που αντιμετωπίζετε.

3) Συνέπειες της υπαναχώρησης

Σε περίπτωση επιστροφής προϊόντος, εντός των πλαισίων των παρόντων όρων, ο καταναλωτής έχει τη δυνατότητα να επιλέξει, είτε να του επιστραφεί το καταβληθέν ποσό, είτε να προχωρήσει σε αντικατάσταση του προϊόντος που επιστρέφει με προϊόν τουλάχιστον ίσης αξίας ή μεγαλύτερης καλύπτοντας την όποια διαφορά.

Η ανωτέρω επιστροφή χρημάτων θα εκτελεστεί από την “Μαρίνος Κοσμάς”, χρησιμοποιώντας το ίδιο μέσο πληρωμής που χρησιμοποίησε ο καταναλωτής για την αρχική συναλλαγή, εκτός κι αν ο τελευταίος συμφωνήσει ρητώς για κάτι διαφορετικό. Σε κάθε περίπτωση, δεν θα χρεωθούν έξοδα για τέτοια επιστροφή χρημάτων, παρά μόνο εφόσον ο καταναλωτής προτείνει διαφορετικό μέσο επιστροφής των χρημάτων του (από αυτό που χρησιμοποίησε στην αρχική συναλλαγή).

Εφόσον η αγορά είχε γίνει με κάρτα, θα γίνεται πίστωση της κάρτας του καταναλωτή με το ποσό που αντιστοιχεί στην επιστροφή, μέσα σε διάρκεια 3 ημερολογιακών ημερών από την επομένη της ημέρας που θα παραλάβει η “Μαρίνος Κοσμάς” το προς επιστροφή προϊόν.

Εφόσον η αγορά είχε γίνει με αντικαταβολή του καταναλωτή στον τόπο παράδοσης, ή σε οποιαδήποτε περίπτωση δεν είναι δυνατή η επιστροφή χρημάτων με το μέσο που χρησιμοποιήθηκε στην αρχική συναλλαγή, η επιστροφή των χρημάτων σε περίπτωση υπαναχώρησης, θα πραγματοποιείται κατόπιν συνεννόησης, με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό που θα υποδείξει ο καταναλωτής στον οποίον είναι (συν)δικαιούχος, χωρίς δική του επιβάρυνση.  Το κόστος της υπηρεσίας αντικαταβολής δεν επιστρέφεται.

Σε περίπτωση που ο λόγος επιστροφής/αλλαγής του προϊόντος οφείλεται σε λάθος της “Μαρίνος Κοσμάς” ή σε ελαττωματικό προϊόν, τα έξοδα επιστροφής επιβαρύνουν την “Μαρίνος Κοσμάς”, διαφορετικά τα έξοδα επιστροφής επιβαρύνουν τον καταναλωτή/ πελάτη.

 

4) Διαδικασία και Τρόποι Επιστροφής προϊόντων

ΠΡΟΣΟΧΗ. Προτού προβείτε σε επιστροφή, επικοινωνήστε μαζί μας, τηλεφωνικώς στο 211-0125176 ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο info@marinoskosmas.com για να σας καθοδηγήσουμε σχετικά με τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε. Επιστροφές μπορείτε να κάνετε :

4.1. Στα φυσικά μας κατάστηματα:

Μπορείτε να επισκεφθείτε το κάποιο από τα φυσικά κατάστηματά μας, όπου το προσωπικό μας θα ελέγξει την κατάσταση του προϊόντος και θα σας εξυπηρετήσει. Αν επιθυμείτε να πραγματοποιήσετε αντικατάσταση του προϊόντος με κάποιο άλλο, συστήνεται να επικοινωνήσετε προηγουμένως με το φυσικό κατάστημά μας που σκοπεύετε να επισκεφτείτε, ώστε να επιβεβαιώσετε την διαθεσιμότητα του νέου προϊόντος.

5) Ακυρώσεις παραγγελιών

Ακύρωση παραγγελίας γίνεται δεκτή χωρίς επιβάρυνση, με την προϋπόθεση ότι ΔΕΝ έχει πραγματοποιηθεί η αποστολή των προϊόντων, αποκλειστικά και μόνο μέσω αποστολής ηλεκτρονικού μηνύματος (e-mail: info@marinoskosmas.com).

Παρατηρήσεις

Η “Μαρίνος Κοσμάς”  διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιήσει νομίμως τους όρους του παρόντος ‘’ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ & ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΩΝ’’, δημοσιεύοντας τους σχετικούς νέους όρους και προϋποθέσεις στον παρόντα διαδικτυακό τόπο.

Σε περίπτωση επαναλαμβανόμενων επιστροφών από τον ίδιο καταναλωτή, η “Μαρίνος Κοσμάς” διατηρεί το δικαίωμα να :

  • αρνηθεί την αποδοχή επιστροφής προϊόντος, λόγω κατάχρησης του δικαιώματος υπαναχώρησης ή αντικατάστασης, ακόμα κι αν πληρούνται οι ανωτέρω όροι και προϋποθέσεις (άρθρο 281 ΑΚ).
  • να αρνηθεί την αποστολή νέας παραγγελίας

Οι φωτογραφίες των προϊόντων που είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα www.marinoskosmas.com δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να λειτουργήσουν δεσμευτικά για την “Μαρίνος Κοσμάς”.

Εφόσον δεν τηρηθεί η ως άνω προτεινόμενη διαδικασία ή δεν πληρούνται οι νόμιμες προϋποθέσεις για να γίνει δεκτή η επιστροφή του προϊόντος, τότε αυτό θα επιστρέφεται στον καταναλωτή, ο οποίος θα επιβαρύνεται με τα έξοδα συσκευασίας και αποστολής.

Το προσωπικό της “Μαρίνος Κοσμάς”, βρίσκεται δίπλα σας, ανά πάσα στιγμή, πριν αλλά και μετά την παράδοση των προϊόντων μας, έτοιμο να συμβάλει στη λύση οποιουδήποτε προβλήματος ή/και απορίας τυχόν αντιμετωπίσετε.